Деякі особливості обміну білковоподібних речовин і вуглеводів у системі "донні відклади-вода" за умов різної мінералізації - Осипенко, В.П.; Васильчук, Т.О. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Наведено результати дослідження процесів обміну білковоподібних речовин та вуглеводів між донними відкладами й водою за її різної мінералізації. Розглянуто кількісні характеристики цих двох груп сполук, а також їх молекулярно-масовий розподіл у воді в експериментальних умовах. Представлены данные исследований процессов обмена белковоподобных веществ и углеводов между донными отложениями и водой с различной минерализацией. Рассмотрены количественные характеристики этих двух групп соединений, а также их молекулярно-массовое распределение в исследуемой воде в экспериментальных условиях.