Тріада Корольов—Янгель—Патон в основі історії та сучасності вітчизняного ракетобудування (доповідь на Міжнародному симпозіумі "Патонівські наукові традиції у світлі нових викликів сучасній науці") - Горбулін, В.П. (Вісник НАН України, 2021)
30 листопада 2021 р. в Києві відбувся Міжнародний симпозіум «Патонівські наукові традиції у світлі нових викликів сучасній науці», який проходив під егідою Міжнародної асоціації академій наук (МААН) і був присвячений 103-й річниці від дня народження багаторічного Президента НАН
України академіка Б.Є. Патона. У заході взяли участь українські та закордонні фахівці, організатори науки, президенти академій наук, що входять до складу МААН, представники урядових і громадських організацій,
ЮНЕСКО, Європейської комісії та інших міжнародних організацій, що займаються проблемами розвитку науки, поширенням та використанням
наукових результатів. Наводимо текст доповіді академіка НАН України
В.П. Горбуліна про роль і внесок Б.Є. Патона в розвиток ракетно-космічної галузі колишнього СРСР та незалежної України.