Лексичні засоби створення темпорального плану висловлення в текстах офіційно-ділового стилю - Лісова, І.Г. (Мовознавство, 2002)
Досліджено лексичні засоби формування темпорального плану висловлень з текстів офіційно-ділового стилю французької мови. Проаналізовано роль лексичних одиниць темпоральної семантики в нейтралізації основних сем дієслівних часів, реалізації їх вторинних значень і створенні модального звучання висловлення в цілому. This article discribes lexical means with the temporal features of utterance picked up from French official business texts. A number of samples support the analysis of the role of lexical units of temporal semantics in neutralizing the basic meanings of finite verb tense forms, realizing their secondary meanings and constructing the modality of an utterance in general.