Споріднена і віддалена двомовність як об’єкт сучасної лінгвістики - Русанівський, В.М. (Мовознавство, 2007)
Стаття присвячена теоретичним і практичним аспектам двомовності. На різних прикладах розглядаються проблеми співіснування близькоспоріднених і віддаленоспоріднених мов. The article deals with theoretical and practical aspects of bilinguality. In this article problems of co-existence for closely-related and remotely-related languages are considered on different examples.