Діалектна основа синтаксису в українській літературній мові - Матвіяс, І.Г. (Мовознавство, 2007)
У статті розглядається зв’язок синтаксису української літературної мови з синтаксисом
північного, південно-східного й південно-західного наріч. The article focuses on the connection of syntax in the Ukrainian literary language and in the
Northern, South-East and South-West vernaculars.