Порівняльний аналіз засобів протиставлення різних регістрів урбаністичної мовної комунікації - Труб, В.М. (Мовознавство, 2007)
У статті розглянуто різні мовні регістри (літературна та розмовно-побутова форми мови, професійний та молодіжний жаргон), варіювання яких є нормальним явищем, що особливо властиве урбаністичній мовній комунікації. The article deals with the different linguistic registers (literary and colloquial forms of language, professional and youth slangs), the changing of which is a normal phenomenon, especially peculiar to the urbanist linguistic communication.