Антропонім martin у французьких назвах птахів - Махлін, П.Я. (Мовознавство, 2007)
У статті запропоновано нову етимологію французької назви птахів martin. Історія походження номена автор пов’язує з дохристиянським культом спостереження за птахами (ауспіції). Ототожнення язичницького бога Марса та християнського св. Мартина стало причиною, на думку автора, виникнення нової назви птахів. The new etymology of French birds’ name martin is proposed in the article. The history of the word was connected by the author with the pre-Christian cult of auspices. In the author’s opinion the identification of pagan god Mars and Christian St. Martin was the reason of the appearance of the new birds’ name.