Типологія вказівних особових репрезентацій - Терехова, С.І. (Мовознавство, 2007)
Стаття присвячена типології та аналізу загальних функціонально-семантичних властивостей вказівних особових репрезентацій в українській, російській та англійській мовах на рівні тематичних груп та їхніх структурних елементів у складі функціонально-семантичних полів особового вказування. Проведений зіставно-типологічний аналіз дозволив визначити основні мовні й мовленнєві характеристики дейктичних та інших референційних типів репрезентацій зіставлюваних мов, умови їх функціонування тощо. This article is focused on the problem of typology and contrastive analyses of personal language units representing different referential types in Ukrainian, Russian and English. The levels of analyses are: functional-semantic field, thematic group, paradigms, words and word combinations. Common and specific features of these unites of the languages and speech were described as general characteristics of deictic and other referential types and their functioning in the compared languages.