Семантико-синтаксичний потенціал препозитивних та постпозитивних атрибутів - Кононенко, І.В. (Мовознавство, 2007)
У статті розглядається порядок слів у межах словосполучення іменника з прикметником в українській та польській мовах. Позиційне розташування компонентів таких субстантивних комплексів залежить як від внутрішньомовних традицій, так і від особливостей уживання цих конструкцій у контексті. In the article we consider the word order in frames of the noun-adjective word-combination in Polish and Ukrainian languages. Positional arrangement of the components of such substantive complexes depends on inner language traditions as well as on a peculiarity of using these constructions in the context.