Сучасне термінотворення: симптоми та синдроми - Селігей, П.О. (Мовознавство, 2007)
У статті йдеться про зловживання термінологією в сучасних наукових текстах. Воно виявляється в перенасиченні викладу малозрозумілими й зайвими термінами, невиправданому залученні термінів з інших, навіть не суміжних наук, у вигадуванні нових назв для явищ і понять, що вже мають узвичаєні терміни. Особливу увагу приділено зловживанню терміном «дискурс». The article deals with abuse of terms in present-day scientific papers. Misuse of terminology manifests itself in 1) interlarding one’s texts with obscure and redundant terms; 2) unfounded borrowing of terms from other sciences; 3) excogitation new names for phenomena and notions, whish already have the generally adopted terms. Special attention is given to misuse of the term «дискурс».