Архієпископ Чернігівський Автономної церкви Симон (Івановський) в житті і праці - Борщевич, В. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Стаття присвячена головним віхам життєвого шляху і духовної кар'єри архієпископа Симона (Івановського), котрий у роки війни очолював Чернігівську єпархію Автономної церкви. У наукове використання вводяться раніше невідомі та маловідомі документи і матеріали. Статья посвящена главным вехам жизненного пути и духовной карьеры архиепископа Симона (Ивановского), который в годы войны возглавлял Черниговскую епархию Автономной церкви. В научное использование вводятся раннее неизвестные и малоизвестные документы и материалы. Article is devoted to the main marks of a course of life and spiritual career of archbishop Symon (lvanovskiy). In days of war he was headed the Chernigiv diocese of Autonomous church. Unknown and little-known documents and materials are entered into scientific use early.