Архангельська А. М. «Чоловік» у слов’янських мовах - Кочерган, М. (Мовознавство, 2007)
Рецензія на книгу: Архангельська А. М. «Чоловік» у слов’янських мовах. Рівне : РІС КСУ, 2007,— 448 с.
Антропоцентричний підхід до вивчення мовних
явищ став протягом останніх десятиліть
провідним у мовознавчих студіях. Рецензована
праця є цінною вже завдяки заявленій у
її назві проблемі — «чоловік» у слов’янських
мовах, адже подібні праці від початку їх появи
в 60-х роках минулого століття до наших
днів засвідчують значно менший інтерес до
мовного образу чоловіка порівняно з образом
жінки. Крім цього, ономасіологічне
спрямування монографії становить значний
інтерес, оскільки останнім часом дослідницькі
акценти переважно зміщуються в
напрямку текстово-дискурсивних та когнітивно-ономасіологічних студій.