Оборона Батурина на сторінках російської дитячої періодики (початок ХХ ст.) - Руденко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті розглянуто загальні тенденції, що побутували в дитячій періодиці на початку ХХ ст. Особлива увага звернена на нетипові для того часу інтерпретації подій та осіб доби гетьмана І.Мазепи у доробку І. Любич-Кошурова. В статье рассмотрены общие тенденции, которые бытовали в детской периодике в начале ХХ ст. Особое внимание обращено на нетипичные для того времени интерпретации событий и лиц эпохи гетмана И.Мазепы в творчестве И. Любич-Кошурова. The article discussed the general trends that pobutuvaly in children's periodicals in the early twentieth century. The article discussed the general trends that special attention toward the custom at that time the interpretation of events and persons day Hetman Ivan Mazepa in the development of Lyubich-Koshurova.