Хроніка (Мовознавство, 2007)
З 30 травня по 2 червня 2007 р. у Гамбурзькому університеті (Німеччина) пройшов VI Міжнародний симпозіум з білінгвізму. Починаючи з 1997 р. цей представницький форум відбувається кожні два роки в університетах різних країн (Великої Британії, СІЛА, Канади та ін.). Цього року в Гамбурзі він зібрав понад 600 дослідників з усіх частин світу — лінгвістів, педагогів, соціологів, психологів, нейрофізіологів та представників інших дисциплін, які протягом чотирьох днів активно і всебічно обговорювали найрізноманітніші та найскладніші проблеми, пов’язані з дво- та багатомовністю. На форум завітали не лише академічні дослідники, а й представники соціальної сфери (освіти та охорони здоров’я) і навіть політичні радники, оскільки вирішення мовних питань і володіння мовами в сучасному світі безпосередньо пов’язане з соціально-політичним, економічним та розумовим благополуччям людей.