Пуризм у термінології: український досвід на європейському тлі - Селігей, П.О. (Мовознавство, 2008)
Стаття оглядає пуристичні тенденції при термінотворенні в історії німецької, угорської,
французької, новогрецької, ісландської, чеської, польської та турецької мов. На цьому тлі
аналізується специфіка пуризму в українській та інших східнослов’янських мовах. The article reviews purist trends in term formation in the history of German, Hungarian, French,
Modem Greek, Icelandic, Czech, Polish, and Turkish. It serves as a background for analysis of purism
in the history of Ukrainian and the other East Slavic Languages.