Створення «Етимологічного словника української мови» — важливий етап порівняльно-історичного вивчення слов’янської лексики - Лукінова, Т.Б. (Мовознавство, 2008)
У статті коротко висвітлюються історія створення «Етимологічного словника української мови», наукові принципи його укладання, значення для порівняльно-історичного вивчення української і слов’янської лексики. The article deals briefly with the history of creation of the Etymological Dictionary of the Ukrainian
Language, scientific principles of its composing, importance for comparative-historical studies
of Ukrainian and Slavonic Lexicon.