Рукописи південнослов’янського походження в зібранні Одеської державної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького: стан і перспективи дослідження - Іщенко, Д.С.; Зубов, М.І. (Мовознавство, 2008)
У статті розглянуто деякі мовні, графіко-орфографічні та змістові особливості кількох рукописів південнослов’янського походження із зібрання Одеської державної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького. Вказано на наявність у цих рукописах середньовічних болгарських, сербських та македонських нашарувань. Це визначає важливі аспекти майбутніх досліджень Одеської рукописної збірні. Ibis article deals with some language, graphic-orthographical and content peculiarities of a couple of manuscripts of the South Slavic origin from the collection of the Odessa State Scientific Library. It is shown that these manuscripts have medieval Bulgarian, Serbian and Macedonian layers. Corresponding peculiarities determine important aspects of the future investigation of this manuscript selection.