Стандартизація слов’янських мов і формування правописних норм в ономастиці - Васильєва, Л.П.; Коць-Григорчук, Л.М. (Мовознавство, 2008)
Оніми з найдавніших часів давали можливість якнайповніше досліджувати елементи живого народного мовлення. Вони підпадають під дію різних критеріїв, які застосовуються у виробленні або зміні правил правопису певної мови чи її граматичного унормування. Стандартизуючи оніми, слід ураховувати внутрішні резерви кожної мови в історичному плані та її системно-структурні особливості. Since the ancient times onyms have given the possibility to do thorough research of popular
speech patterns. They are used in evolution and modification of orthographic and grammatical rules.
Standardizing onyms we should take into consideration the inmost potential of every language in its
historical context as well as its systematic and structural peculiarities.