Поетика слова і світу - Мойсієнко, А.К. (Мовознавство, 2008)
9 липня 2008р. виповнилося 60 років відомому мовознавцеві—завідувачу кафедри сучасної української мови Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, докторові філологічних наук, професорові, члену Спілки письменників України Анатолієві Кириловичу Мойсієнкові. Лінгвіст, поет, перекладач, він володіє талантом проникнення в таємниці структури української мови, її поетичної природи, переконливо розкриває духовний зв’язок візуальної поезії з бароковою поетичною традицією. Граматичні студії української мови А. К. Мойсієнко поєднує з оригінальним лінгвопоетичним аналізом творів Т. Г. Шевченка, дослідженням мови української поезіїXX ст., стилю поетичних перекладів, а також із творчістю в галузі поетичної лексикографії. Друкуючи чергову розвідку ювіляра, редколегія ж-лу «Мовознавство» щиро вітає Анатолія Кириловича, бажає йому міцного здоров’я і нових здобутків на ниві українського мовознавства. Поетика розглядається в статті як загальнофілологічна, загальнокультурна дисципліна, як художньо-естетичний феномен, що в своїй ієрархічності відзначається множинністю найрізноманітніших фактів і явищ. The poetics is presented in the article as a generally philological, cultural study, as an aesthetic
phenomenon that is characterized by the hierarchical plurality of different facts and phenomena.