Український земельний ринок у період переходу від феодальних до ринково-економічних відносин (60-70-ті роки ХІХ ст.) - Шевченко, В. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті вперше в українській історіографії аналізується становлення та еволюція українського земельного ринку в період переходу від феодальних до ринково-економічних відносин. Хронологічно це відповідає 60 - 70-им рр. ХІХ ст. В основу підготовки статті покладено маловідомі статистичні джерела. В предложенной статье впервые в украинской историографии анализируется становление и эволюция украинского земельного рынка в период перехода от феодальных к рыночно-экономическим отношениям. Хронологические рамки данной темы охватывают 60 - 70 гг. ХІХ вв. При подготовке публикации использованы малоизвестные статистические источники. Formation and evolution of Ukrainian land market during the period of transition from feudal to market economic relations is analyzed for the first time in the Ukrainian historiography in the article "Ukrainian land market during the period of transition from feudal to market economic relations (60 - 70's of the XIX century)". Chronologically it corresponds to the 60 - 70's of the XIX century.