Відображення особливостей говорів у мові української художньої літератури - Матвіяс, І.Г. (Мовознавство, 2008)
У статті розглядається відображення особливостей говорів південно-східного, північного й південно-західного наріч у мові письменників XIX і XX століть, що походили з відповідних місцевостей України. The article focuses on the reflection of South-East, Northen and South-West vernaculars in the language of writers XIX-XX century, which come from corresponding locality of Ukraine.