Ретроспекція як методологічна основа дослідження «живого» мовлення Івана Франка - Космеда, Т.А. (Мовознавство, 2008)
У статті наголошено на необхідності актуалізації ретроспективного підходу при вивченні «живого» мовлення особистості, яка не є нашим сучасником. Мотивація активнішого впровадження ретроспекції зумовлена досвідом вивчення комунікативної компетенції Івана Франка. Necessity of foregrounding retrospective approach while studying live speech of a non-contemporary personality has been pointed out. Motivation of more active retrospection introduction is predetermined hy the experience of Ivan Franko’s communicative competence study.