Доіндоєвропейські субстрати слов’янських та германських мов у світлі новітніх наукових досліджень - Борщевський, С.В. (Мовознавство, 2008)
У статті здійснено короткий критичний огляд результатів вивчення неетимологізованих лексем слов’янських та германських мов у поєднанні з авторським дослідженням лексики невідомого походження сучасної англійської мови. Припускається належність виявлених лексичних одиниць до гетерогенних доіндоєвропейських субстратів. In the article a brief critical review of the vocabulary of unknown origin studies in Slavic and Germanic languages is given combined with preliminary results of the author’s research into the above category of words in modem English. It is presupposed that the vocabulary specified belongs to the heterogeneous Pre-Indo-European substratum.