Хроніка (Мовознавство, 2008)
29-30 травня 2008 р. в Інституті української мови HAH України відбулася міжнародна наукова конференція «Українська ономастика сьогодні», присвячена 100-річчю від дня народження одного із засновників сучасної української ономастичної школи К. К. Цілуйка.
28-30 серпня 2008 р. в Університеті ім. Палацького в Оломоуці проходив IV Оломоуцький симпозіум україністів Середньої і Східної Європи на тему «Сучасна україністика: проблеми мови, літератури та культури», організований секцією україністики кафедри славістики філософського факультету.