Алла Йосипівна Багмут (Мовознавство, 2008)
4 вересня 2008 р. обірвалося життя доктора філологічних наук, професора Алли Йосипівни Багмут. В її особі українське мовознавство втратило талановитого вченого, знаного далеко за межами нашої країни, відомого фахівця в галузі українського та слов’янського мовознавства, порівняльно-історичної лінгвістики, теорії і прагматики мовної комунікації, експериментальної фонетики та інтонології, лексикографії, термінології й термінографії, історії славістики.