До проблеми лексичної норми сучасної української літературної мови - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2009)
У статті розглянуто сучасні тенденції літературної норми української мови. На основі аналізу мови сучасної преси, інших стилів літературної мови узагальнено основні напрямки лексичних змін. The thesis presents on analysis of contemporary tendencies of the literary norm Ukrainian language. Special attention is paid to the language of contemporary newspapers. The main trends of lexical changes have been generalised.