Семантичні девіації в українських нормативно-правових текстах - Чумак, В.В.; Афанасьева, О.С. (Мовознавство, 2009)
У статті розглядаються питання теоретичного обгрунтування поняття «мовна аномалія» та встановлення його класифікаційних ознак на матеріалі законодавчих актів, які є складником офіційно-ділового стилю української літературної мови. Подається авторська таксономія девіантних уживань, виявлених у юридичних текстах, зокрема нормативно-правових актах. The theoretical background for the notion of the «language anomaly» is under consideration. The classify features of the notion above are investigated in the texts of Ukrainian laws which belong to the official style of Ukrainian literary language. The taxonomy of deviant customs in Ukrainian laws is proposed.