Етюди з «Короткого етимологічного словника топонімів України». 1 - Лучик, В.В. (Мовознавство, 2009)
Українська ономастика потребує фундаментальних етимологічних словників із різних класів пропріальної лексики. Однак це справа віддаленої перспективи навіть для академічних інститутів, тому для задоволення нагальних потреб науковців, освітян і пересічних читачів доцільно створювати авторські наукові словники відповідного типу. Одним з таких видань буде «Короткий етимологічний словник топонімів України», обґрунтування й початкова частина якого подані в цій статті. Ukrainian onomastics needs fundamental etymological dictionaries of various proper lexis classes. However, it is a distant prospect’s affair even for academic institutes that’s why it is expediently to create author’s scientific dictionaries of the appropriate type for satisfying the scientists’, educational workers’ and common readers’ needs. The «Short etymological dictionary of Ukraine’s toponyms» will be an edition of the mentioned type. Substantiation of the dictionary and its beginning part are given in the article.