Семантична класифікація предикатів на функціонально-когнітивній основі - Бондар, О.І. (Мовознавство, 2009)
У цьому дослідженні зроблено спробу виділення семантичних типів предикатів на підставі типології когнітивних ситуацій і базових функціонально-семантичних категорій. У типології предикатів слід ураховувати диференційні змістові ознаки найвищого рангу — стан, дію і подію, що дозволяє виділити три семантичні класи предикатів: предикати динамічної ознаки, предикати статальної ознаки, предикати події. In this research the attempt of semantic types of predicates classification on the basis of cognitive situation typology and functional-semantic categories has been done. For the predicates typology the differential semantic features of the greatest grade such as state, action and event have to be taken. That allows to select three semantic classes of predicates: predicates of dynamic sign, predicates of statai sign, predicates of event.