Генеалогічне дерево роду Бодянських - Саверська-Лихошва, В. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Дане дослідження є першою спробою створення генеалогічного дерева родини прославленого вченого-філолога, історика та етнографа, професора Московського університету Осипа Максимовича Бодянського, родина якого мешкала у містечку Варва колишньої Полтавської губернії. Публікація стане в пригоді всім, хто цікавиться процесом повернення забутих імен визначних українців, викличе цікавість у широкого читацького загалу. Предложенное исследование - первая попытка создания генеалогического дерева семейства известного учёного-филолога, историка и этнографа, профессора Московского университета Осипа Максимовича Бодянского, родственники которого жили в городке Варва бывшей Полтавской губернии. Публикация будет полезной всем, кто интересуется процессом возвращения забытых имён известных украинцев, вызовет интерес в широкого читательского круга. The investigation is the first attempt to create a genealogical tree of the family of the famous scientist-philosopher, historian and ethnographer, professor of Moscow University Osyp Maksymovych Bodianskyi, whose family lived in the town of Varva, formerly Poltava guberniya Our publication will help everybody who is interested in the process of the returning of the well-known Ukrainians7 forgotten names, it will also be useful for the average readers.