Нижня критична температура змiшування i евтектика в сумiшах олiгоетиленглiколю i олігоетиленгликольадипінату - Горічко, В.В.; Гудима, Н.П.; Нестеров, О.А. (Украинский химический журнал, 1997)
Методами світглорозсіювання i оберненої газової хроматографії (ОГХ) у сумішах олігоетиленгліколю i олігоетиленглікольадипінату, що кристалізуються, виявлено нижню критичну температуру змішування (НКТЗ) i евтектику. При цьому спосгерігались двi НКТЗ в областях малого вмісту одного iз компонентів суміші. НКТЗ виявлено також i для сумішей ологомергомологів етиленгліколю. Продемонстровано можливість використання методу ОГХ для отримання фазових діаграм для сумішей полімергомологів.