Азиди ксантону як фотоiнiцiатори радикальної полiмеризацii метилметакрилату - Новікова, О.О.; Колендо, О.Ю.; Сиромятніков, В.Г.; Авраменко, Л.Ф. (Украинский химический журнал, 1997)
Досліджено фотоініціювання радикальної полімеризації метилметакрилату 2-азидоксантоном та 2,7-діазидоксантоном. Дилатометрично вивчено кінетику полімеризації ММА у розчині ДМФА та в масі у присутності досліджуваних азидів, Віскозиметрично визначено молекулярні маси одержаних зразків ПММА. Виявлено явище “темнової” полімеризації, що може відбуватись при кімнатній температурі після попереднього опромінення зразків.