Формосемантичні співвідношення в лексиці східнослов’янських мов - Бублейник, Л.В. (Мовознавство, 2009)
На матеріалі фрагментів лексичних систем української, білоруської та російської мов проаналізовано спільні семантичні ознаки слів, поєднаних аналогічним фономорфологічним складом, та встановлено розбіжності, які найчастіше виявляються в одиницях формально диференційованого фонду. Taking into consideration fragments of lexical systems of Ukrainian, Byelorussian and Russian language, the author analysed common semantic features of the words having similar phonomorphological structure and determined discrepancies which are most often revealed in units of formally differentiating bulk.