Ідентифікація осіб жіночої статі в «Актових книгах Полтавського полкового суду» (1683-1740 p. p.) - Москаленко, Л.А. (Мовознавство, 2009)
Стаття присвячена визначенню структурної та семантичної організації способів і засобів ідентифікації осіб жіночої статі, які засвідчені в «Актових книгах Полтавського полкового суду» (1683-1740 pp.): 1) жіночих особових імен і прізвищевих назв; 2) ідентифікаторів — конструкцій, що характеризують особу жіночої статі за різними ознаками; 3) ідентифікаційних формул — антропонімів у поєднанні з ідентифікаторами. Article is dedicated to the determination of the structural and semantic organization of methods and means of the identification of the persons of the feminine sex, which are fixed in «Official books of Poltava regimental law court» (1683-1740): 1) female personal names and nicknames; 2) identifiers — constructions, which characterize face of feminine sex in different ways to signs; 3) identification formulas — personal name in combination with the identifiers.