Нові семантико-стилістичні вияви складнопідрядних речень в українських газетних текстах початку XXI ст. - Завальнюк, І.Я. (Мовознавство, 2009)
У статті досліджено стилістичну специфіку функціонування складнопідрядних речень
причинової і допустової семантики в українських газетних текстах початку XXI ст., зумовлену
засобом зв'язку підрядної частини з головною, місцем розташування та значеннєвим наповненням
предикативних частин, простежено нові тенденції використання цих типів складнопідрядних
речень у різних газетних жанрах. The stylistic specific features of functioning of complex sentences of cause and admission semantics in the Ukrainian newspaper texts of the beginning of the XXI century, identified by way of connection of subordinate part with the main part, by the location and value filling of predicative parts is investigated in the article; the new tendencies of the use of these types of complex sentences are observed in different newspaper genres.