Юрисдикція, визнання та виконання судових рішень у цивільних справах транснаціонального характеру в рамках Європейського Союзу - Макаруха, З.М. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
У статті проаналізовано положення нормативно-правових актів ЄС щодо визначення юрисдикції, а також взаємного визнання та виконання судових рішень у цивільних справах транснаціонального характеру в рамках ЄС, які здійснюють уніфікацію цивільно-процесуальних норм держав-членів Союзу В статье проанализировано положения нормативно-правовых актов ЕС об определении юрисдикции, а также взаимном признании и исполнении судебных решений по гражданским делам транснационального характера в рамках ЕС, которые осуществляют унификацию гражданско-процессуальных норм государств-членов Союза. The article is dedicated to the analyses of the EU legislative acts in sphere of the jurisdiction, recognition and enforcement of judgments in civil matters of transnational character within the European Union, which unify rules of civil procedure of the EU member-states.