Ступені порівняння різних частин мови та їхні функції - Карпенко, Ю.О. (Мовознавство, 2010)
Ми звикли до ступенів порівняння якісних прикметників як їхньої граматичної категорії. Але якщо врахувати, що в світі немає нічого, крім предметів та їхніх ознак, то ступенювання стає значно вагомішим фактором. У статті автор обґрунтовує думку, що ступенювання так чи інакше властиве не тільки всім прикметникам, а й усім іншим частинам мови. We are accustoned to the degrees of comparison of qualitative adjectives as their grammar category. Though taking into consideration that nothing exists in the world exept things and their attributes, their ability to form degress of comparison gains extra significance. The author proves in the article his ides that not only adjectives hut all the other parts of speech to some extent possess such an ability.