Ukraine’s Struggle for Harmonisation of Consumer Contract Law with Provisions of EU Law - Prantl, D. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
На основі Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та Європейськими Співтовариства відбувається процес гармонізації українського законодавства, зокрема у сфері споживчого договірного права. Законодавство України щодо захисту прав споживачів відповідає європейським стандартам і навіть йде далі за мінімальні вимоги директив ЄС. Але, на жаль, рівень реалізації адаптованих норм залишається низьким. На основе Соглашения о партнерстве и сотрудничестве между Украиной и Европейскими Сообществами развивается процесс гармонизации украинского законодательства, в том числе в сфере потребительского договорного права. Законодательство Украины о защите прав потребителей отвечает европейским стандартам и даже идет дальше минимальных требований директив ЕС. Но, к сожалению, уровень реализации адаптированных норм остается низким. Based on the Partnership and Co-operation Agreement European integration has lead to the harmonization of Ukraine?s legislation, particularly in the field of consumer contract law. The Law of Ukraine on consumer rights protection complies with European standards and even goes beyond minimal requirements of directives. However, the approximated rules still need to be implemented in everyday life.