Так це було - Лукінова, Т.Б. (Мовознавство, 2010)
Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні НАН України в 2010 р. виповнюється
80 років. З них понад 60 (з 1 липня 1947 р.) мені пощастило працювати в його колективі.
Колектив завжди був невеликий: у 1947 р. він складався лише з 48 співробітників,
з них науковців було десь близько 30. Очолював Інститут академік
АН УРСР, член-кореспондент АН СРСР Леонід Арсенійович Булаховський, уже
на той час відомий своїми численними глибокими працями не тільки в нашій
країні, а й за її межами.