Слово про вчителів - Озерова, Н.Г. (Мовознавство, 2010)
Українська лінгворусистика, започаткована видатними вітчизняними мовознавцями
М. О. Максимовичем, О. О. Потебнею, 1.1. Срезневським, гідно представлена
в працях співробітників Інституту мовознавства. У 30-40-і роки в Інституті
працював М. К. Грунський, автор відомих досліджень із русистики і славістики,
беззмінний керівник кафедри російської мови Київського університету з 1915
по 1949 рік. Талановитий науковець М. К. Грунський був не менш талановитим
педагогом, який міг серед маси студентства знайти справді залюблених у мову, у
лінгвістику здібних молодих людей, увести їх у велику науку....