До питання про системну концептографію Святого письма - Широков, В.А.; Шевченко, Л.Л. (Мовознавство, 2010)
У статті викладено системні когнітивно-лінгвістичні принципи концептографічної інтерпретації
текстів. Уведено поняття невипадкового тексту. Проаналізовано та систематизовано
операційні засади концептографії невипадкових текстів. Теоретичні підходи проілюстровано
на прикладі тексту Нового Завіту. The paper describes systemic cognitive-linguistic principles of the conceptographic interpretation of the texts. The concept of nonrandom text is introduced. The operational principles of conceptography for the nonrandom texts are analyzed and systematized. Theoretical approaches are illustrated by the example of the New Testament text.