О. О. Потебня як акцентолог - Гальчук, І.Ю. (Мовознавство, 2010)
Статтю присвячено аналізу акцентологічної спадщини О. О. Потебні, його внеску в розвиток славістичної акцентологічної науки. На тлі досліджень ученим специфіки наголошення лексики в різних слов’янських мовах розглянуто деякі проблемні питання сучасного українського наголосу. The author focuses on O. O. Potebnia’s accentological legacy as well as his contribution in Slavic accentological studies. The also analyses some issues of Modem Ukrainian accentuation using Potebnia’s works on the specificity of accentuation of words in various Slavic languages.