Динамічні моделі семантичного опису лексики - Деменчук, О.В. (Мовознавство, 2011)
Стаття присвячена огляду моделей семантичного опису лексики як динамічного явища,
яке представляє концепт ситуації, що моделюється за зразком комплексу ієрархічно упорядкованих
семантичних репрезентацій різних мовних вимірів. Виокремлення динамічних моделей
семантики лексики ґрунтується на засадах альтернативних способів кодування мовною
одиницею інформації про певний стан справ. The paper focuses on the models of the lexicon semantic description, being viewed as dynamic phenomenon that represents a situation concept which is modeled according to the sample of hierar-chically well-ordered semantic representations of various language dimensions. The selection of the dynamic models of the lexicon semantics is based on alternative ways the linguistic unit codes information of a certain state of affairs.