Семантико-когнітивне моделювання метафоризації - Кравцова, Ю.В. (Мовознавство, 2011)
У статті викладено основні положення розробленої автором методики семантико-когнітивного моделювання метафоризації, у зв’язку з чим інтерпретовано відомі поняття метафори,
метафоризації, метафоричної картини світу, метафоричного моделювання, метафоричної
моделі, метафоричного концепту та обґрунтовано введення нових понять метафоричної
мегамоделі, метафоричної субмоделі, семантико-когнітивного форманта. In the article the principal points of a methods of semantic cognitive modelling of metaphorization developed by the author are presented. In connection with this known concepts of metaphor, metaphorization, metaphorical picture of the world, metaphorical modelling, metaphorical model are interpreted and the introduction of new concepts of metaphorical megamodel, metaphorical submodel, semantic cognitive formant is substantiated.