Основні напрями сучасного розвитку адміністративно-правового забезпечення національної безпеки в державах СНД - Рідкоус, В.М. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Досліджено основні напрями сучасного розвитку адміністративно-правового забезпечення національної безпеки в державах СНД. Зокрема, автор звертає увагу на такі напрями: пошук оптимальної моделі системи і структури органів національної безпеки, вдосконалення правового регулювання державної служби в національних органах безпеки, традиційних напрямів діяльності органів національної безпеки, протидії терористичній та екстремістській діяльності, корупції, нелегальній міграції. Исследованы основные направления современного развития административно-правового обеспечения национальной безопасности в государствах–участниках СНГ. Автор обращает внимание на такие направления: поиск оптимальной модели системы и структуры органов национальной безопасности, усовершенствование правового регулирования государственной службы в национальных органах безопасности, традиционных направлений деятельности органов национальной безопасности, противодействия террористической и экстремистской деятельности, коррупции, нелегальной миграции. The author investigates the main directions of modern development of the administrative law assuring of national security in states-members of CIS. Author pays particular attention to next directions: the search for optimal model of system and structure of national security bodies, improvement of legal regulation of public service in national security bodies, of traditional directions of activities of national security bodies, of counteraction to terrorist and extremist activities, corruption, and illegal migration.