Особливості утворення п’ятишарових перовскітоподібних сполук А₅B₅О₁₇ (А = Ca, Sr, La; B = Ti, Nb) з систем сумісноосаджених гідроксикарбонатів - Тітов, Ю.О.; Чумак, В.В.; Слободяник, М.С. (Украинский химический журнал, 2005)
Визначені особливості утворення шаруватих перовскітоподібних сполук типу AnBnO3n₊₂ (А = Ca, Sr, La; B = Ti, N b; n=5) із систем сумісноосаджених гідроксикарбонатів. Встановлено, що процес формування п’ятишарових перовскітоподібних сполук типу AnBnO3n₊₂ відбувається лише за двостадійним механізмом з утворенням в якості проміжних кристалічних продуктів фази зі структурою дефектного перовскіту та чотиришарової сполуки типу AnBnO3n₊₂. Определены особенности образования слоистых перовскитоподобных соединений типа AnBnO3n₊₂ (А = Ca, Sr, La; B = Ti, Nb; n=5) из систем совместноосажденных гидроксокарбонатов. Установлено, что процесс формирования пятислойных перовскитоподобных соединений типа AnBnO3n₊₂ происходит лишь по двухстадийному механизму с образованиемв качестве промежуточных кристаллических продуктов фазы со структурой дефектного перовскита и четырехслойного соединения типа AnBnO3n₊₂. The peculiarities of formation of slab perovskite-like AnBnO3n₊₂-type compounds (А = Ca, Sr, La; B = Ti, Nb; n=5) from the systems of co-precipitated hydroxy-carbonates has been determined. It was found, that formation process of fiveslab perovskite-like AnBnO3n₊₂-type compounds is realized only by two-stage mechanism with appearance as intermediate crystal-like products phase with the structure of defect perovskite and fourslab AnBnO3n₊₂-type compounds.