Перший том Словника української мови у 20-ти томах - Озерова, Н.Г.; Широков, В.А. (Мовознавство, 2011)
Статтю присвячено розгляду лінгвістичних та системо-технічних засад створення академічного тлумачного Словника української мови у 20-ти томах. Розглянуто будову лексикографічної системи Словника та критерії формування його реєстру. Проаналізовано параметри лексикографічної статистики першого тому Словника. The paper is devoted to consideration of the linguistic and systems engineering foundations for creating the academic explanatory Ukrainian Language Dictionary in 20 volumes. The structure of lexicographic system of the Dictionary and the criteria for forming its registry are examined. The pa-rameters of lexicographic statistics of the first volume of the Dictionary are analyzed.