Історико-правовий аспект становлення спадкової трансмісії: рецепція у правові системи західноєвропейських країн - Гончарова, А.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізується законодавство європейських країн щодо порядку спадкування за спадковою трансмісією. Досліджуються аспекти становлення та процесу рецепції цього інституту в сучасному міжнародному спадковому праві. Анализируется законодательство европейских стран относительно порядка наследования по наследственной трансмиссии. Исследуются аспекты становления и процесса рецепции этого института в современном международном наследственном праве. The article analyzes the legislation of European countries on the order of inheritance in hereditary transmission. Aspects of formation and the process of reception of this institute in contemporary international inheritance law are investigated.