Функціональна спрямованість форм заповіту: призначення, елементи, перспективи розвитку (порівняльний аналіз) - Козловська, Л.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Здійснено порівняльний аналіз форм заповіту за цивільним законодавством України та зарубіжних країн. Визначається призначення, елементи та перспективи розвитку встановлених законодавством імперативних вимог щодо форми заповіту. Осуществлен сравнительный анализ форм завещания по гражданскому законодательству Украины и зарубежных стран. Определяется назначение, элементы и перспективы развития предусмотренных законодательством императивных требований к форме завещания. The article deals with comparative analysis of forms of testament in Ukrainian and foreign civil legislation. It defines the purpose, elements and prospects for development of imperative requirements to the form of testament established by legislation.