Традиції та закономірності у розвитку водогосподарської лексики польської мови - Войцева, О.А. (Мовознавство, 2011)
У статті розглянуто походження лексики водного господарства польської мови, визначено
основні закономірності, пов’язані із впливом мовних і позамовних чинників, які зумовлюють
динаміку цього лексичного шару. Схарактеризовано специфіку водогосподарської
термінології в донауковий та науковий періоди. The development of Polish vocabulary of water economy is considered in the article, the basic natural phenomenon of its evolution was determined, the influence linguistic and extralinguistic factors (which predetermine the dynamics of this lexical layer) was investigated. The specific character of the terminology of water economy during prescientific and scientific periods was described.